Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

ZIMSKA PASTA

ZIMSKA PASTA


400g mlevene junetine

400g testenine po zelji

50g mesnate slanine

1 glavica crnog luka

1/2 crvene paprike

2 cena belog luka

200g pelata paradajza

1 dl crnog vina

1/2 kasicice mlevene paprike

4 kasike ulja

mesavina zacina, biber

Priprema:

1. Crni luk i papriku iseci na kockice, a sargarepu izrendati na krupno rende. Slaninu iseci na stapice,a beli luk ispasirati.

2. Na malo ulja proprzitislaninu, crni i beli luk, dodati sargarepu te i nju kratko proprziti.

3. Zatim dodati mlevenu junetinu i papriku pa prziti dok meso ne promeni boju. Nastaviti sa dinstanjem uz povrenen polivanje vode po potrebi dok meso ne omeksa.

4. Potom dodati izmiksani pelat paradajza,crno vino, mlevenu papriku i zacine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi da svi sastojci omeksaju i da se dobije odgovarajuca gustina.

5. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja i procediti je do suvisne tecnosti.

6. Obarenu testeninu prelitipripremljenim umakom.

recept poslala:


Stanislava Gvozdenov

26000 Pancevo

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.