Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Teleća čorba

Teleća čorba

Teleća čorba

Teleća čorba200 g teletine (bez kosti)
100 g šargarepe
60 g celera (koren)
80 g luka
50 g masti
60 g brašna
30 g pirinča
150 g graška
50 g zelene paprike
40 g aleve paprike
50 g peršuna
so, biber
jaje

Od masti i brašna napravite svetložutu zapršku, zalijte je hladnom vodom i stavite da se kuva. Dodajte meso sečeno na fi ne komade, sitno seckan luk, na kockice iseckano korenasto povrće, grašak, mlevenu papriku i so, pa lagano kuvajte jedan sat. Na kraju malo umutite jaje i lagano sipajte u kipuću čorbu tako da se vide žuto-bele niti. Pirinač skuvajte u dosta slane vode, ocedite i dodajte gotovoj čorbi. Pred služenje pospite seckanim peršunom ili ukrasite listićima bosiljka.

Izvor: Stvar Ukusa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.