Sastojci:
1kg brasna
500ml vode
1 šoljica ulja
1 kašika mast
300gr sira
2 jaja
500gr koprive
Priprema:
Zamesite testo od navedene sastojke i podelite na 8 -9 delova. Oblikujte u loptice i stavite u plehkoji ste nauljili. Ostavite da otstoji dok pripremite fil.
Fil
Koprivu dobro oprati, malo je obariti i ocediti od vode. Sitno je naseckati i sjediniti sa prethodno umućenim jajima i sirom.
Stavite brašno na radni sto i uzmite prvu lopticu. Oklagijom sučite kore i pri tom
obavezno sipajte brašna preko kore da vam se testo ne lepi na oklagiju. Kad ste je dobro raširili poprskajte je uljem i nanasite deo fila.
Presaviti krajeve od obe strane. Urolajte koru i stavite je u tepsiju u obliku puža. Postupak ponavljajte sa ostalim lopticama. Mast otopite i premažite gotovu pitu pre pečenja. Peći na 250C u zagrejanoj rerni oko pola sata tj. dok ne porumeni. Pečenu pitu poprskajte vodom i prekrijte kuhinjskom krpom dok se hladi.
Recept poslao:
Rusoljub Stanković
Niš
Komentari
Komentari