Potrebno je:
1kg fileta soma,
1 veza zeleni,
200gr šampinjona,
1 kašika brašna,
2 jajeta,
so,
limun,
ulje,
biber,
3dl mleka
Priprema:
Ribu iseći na parčad, posoliti, preliti sokom od limuna i ostaviti 1 sat da odstoji. Na zagrejanom ulju pržiti sitno seckan crni luk, dodati seckane pečurke, dinstati dok ne omekšaju. Zelen očistiti i prokuvati zajedno sa ribom. U vatrostalnu posudu sipati pečurke pa poređati ribu. Napraviti bešamel sos od malo putera, kašike brašna i 300gr mleka. Kuvati na tihoj vatri dodati 2 žumanceta i 2 kašike kisele pavlake. Skinuti sa vatre pa dodati 2 umućena belanca. Ovim umakom preliti ribu, posuti seckanim peršunom i zapeći u rerni.
Recept poslala:
Nadica Nedeljković
11500 Obrenovac
Komentari
Komentari