Pažljivo pročitajte ceo recept pre nego što počnete da pripremate namirnice. Većina recepata koristi se za pripremanje hrane za četiri do šest osoba.
Važno je da isečete sastojke na jednaku veličinu za svaki recept kako je u njemu navedeno.
Jaka vatra neophodna je za kinesku kuhinju.
Uvek koristite skrobno brašno, unapred razređeno s vodom.
Nikada nemojte pržiti povrće duže od tri minuta. Zapamtite da đumbir i beli luk sagorevaju vrlo brzo, pa ih ne treba pržiti više od trideset sekundi i to na nižim temperaturama.
Mnogo je lakše seći meso kada je delimično smrznuto.
Unapred isecite sastojke i pripremite ih u odvojenim posudicama.
Pažljivo odmerite svaki sastojak i koristite ga tačno u predviđeno vreme.
Šećer možete zameniti veštačkim zaslađivačima.
Neodoljivi spoj ukusa laganih kineskih specijaliteta osvojiće vas vać nakon prvog zalogaja.
Izvor: Lepota i zdravlje
Komentari
Komentari