Potrebno je:
1kg brašna
3 jaja
500gr svinjskog sala
0,5l belog vina
1 kafena kašika šećera
pola kafene kašike soli
marmelada od šljiva
Priprema:
U činiju staviti brašno, 1 celo jaje, 2 žumanca, 20gr svivnjskog sala, kašiku šećera i malo soli. Zatim postepeno dodavati belo vino i mesiti rukom da testo postane glatko. Dobijeno testo podeliti na 9 loptica. Svaku lopticu razvući oklagojom i premazati salom osim devete. Razvučene kore staviti jednu preko druge tako da deveta ne bude namazana salom. Testo ostaviti da odstoji petnaestak minuta a zatim ga razvući oklagijom. Razvučeno testo ponovo premazati salom, iseći ga sa četiri strane ka sredini i preklopiti sve četiri strane jednu preko druge, takodje ka sredini. Ostaviti da odstoji jos petnaestak minuta i ponovo razvući oklagijom. Testo premazati preostalim salom i seći u obliku pravougaonika. Na svaki pravougaonik staviti po malo marmelade od šljiva i preklopiti. Salčiće staviti u podmazani pleh i peći na tempetaturi od 200 stepena 40 minuta.
Recept poslala:
Lidija Mladenović
Bela Palanka

Komentari
Komentari