Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

ROLOVANA JUNETINA

ROLOVANA JUNETINA

ROLOVANA JUNETINA

Potrebno je:
2,5kg junećeg paufleka
200gr dimljene slanine
200gr kačkavalja
50gr soli

Priprema:
Juneći pauflek dobo usoliti i ostaviti da prenoći u frižideru. Zatim
pauflek raširiti na podlozi i na njega redjati red slanine a zatim red
kačkavalja i tako redom. Zatim urolati i dobo uviti kanapom za rolovanje
ili staviti u mrežicu za rolovanje. Pripremljeni rolat umotati u aluminijumsku foliju, staviti u pleh i sipati malo vode u pleh. Peći u rerni na 250 stepeni 150 minuta a zatim otvoriti foliju i peći još 30
minuta na 200 stepeni. Rolat seći na kolutove tek kad se dobro ohladi.






Recept poslala:
Lidija Mladenović
Bela Palanka

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.