Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

PUNJENI ROLAT U SOSU OD PEČURAKA

PUNJENI ROLAT U SOSU OD PEČURAKA


250gr svežih šampinjona

1 glavica crnog luka

200gr mlevenog mesa

4 češnja belog luka

250ml belg vina

1 muskatni oraščić

100gr putera

250 ml neutralne pavlake

Ule, so, mleveni crni biber

Priprema:

Svinjsko meso isečemo, posolimo, pobirimo. Prethodno obareni spanać sitno iseckamo. U rastopljenom puteru pržimo sitno sečeni crni luk, kada luk omekša dodajemo sitno sečen beli luk, izrendani muškatni oraščić i iseckani spanać. Sipamo malo ulja posolimo i pobirimo.

Ma izlupamo meso dodamo fil od spanaća, od mlevenog mesa formiramo pljeskavice i nanesemo na fil. Krajeve mesa uvijemo ka unutra, formiramo rolat i pričvrstimo koncem, pržimo u zagrejanom ulju. Kada rolat porumeni dodamo seckane šampšinjone, posolimo i pobiberimo, nalijemo belo vino i neutralnu pavlaku. Pržimo dok tečnost ne ispari. Kda je gotvo sa rolata skinemo konac i sešemo ga na  parčiće koje stepenasto ređamo u činiju. Odgore nalijemo sos i ukrasimo grančicom francuskog peršuna.

Uz ovo jelo predlažem da popijete kvalitetno crveno vino Vranac intenzivno tamno-rubin crvene boje.

Recept poslala:
Jovović Slađana

36345 Jošanička Banja

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.