Kora: 6 žumanaca umutiti sa 200 gr šećera, dodati 1 dl ulja, 5-6 kašikakuvane crne kafe, 1 kašičicu kakaa,140 gr brašna, 1 prašak za pecivo i dodati umućena belanca (bez šećera). Peći.
Pšečenu koru preseći na pola.
Fil: U ½ L mleka(ključalog) dodati 2-3 kašike šećera, yatim dodati umućena 4 žumanca + 4 kašike šećera, malo mleka, 1 puding od vanile, 1 kašika brašna, kada se ohladi dodati umućen margarin.
Sneg: 1dl vode i 300 gr šećera ušpinovati i sipati u neumućena belanca, postepeno umutiti mikserom.
Glazura: 1 jaje umutiti sa 100 gr šećera, 100 gr margarina, 100 gr čokolade.
Prokuvati na pari i peći u đuvečku
Recept poslala:
Bogavac Milena
24300 B. Topola
Komentari
Komentari