Potrebno je:
maslinovo ulje,
malo maslaca,
1 glavica crnog luka,
3 čena belog luka,
4 parčerta piletine bez kostiju,
2 praziluka samo beli delovi seckani,
Malo brašna,
1,5dl belog vina,
Pavlaka,
Senf,
So, biber,
100gr suvih šljiva bez koštica prepolovljenih,
150gr sira izmrvljenog,
Peršunov list,
500gr lisnatog testa,
Žumance
Priprema:
Zagrajte rernu na 180C.
U srednjoj šerpi istopite maslac i ulje pa dodajte crni i beli luk. Dinstajte 10 minuta dok luk ne dobije boju.Dodajte piletinu i dinstajte dok ne porumeni. Dodajte praziluk, brašno i vino, mešajte dok se ne zgusne u sos. Dodajte pavlaku i senf. Smanjite temperaturu i dodajte šljive, izmrvljen sir i začinsko bilje.
Napunite lisnato testo ovom smesom. Od gore premažite žumancetom. Pecite u rerni oko 25 minuta na umerenoj temperaturi.
Recept poslala:
Slavica Radojković
Beograd
Komentari
Komentari