Potrebno je:
1 kašika maslinovog ulja,
Malo seckanog crnog luka,
1 šolja smrznutog koncentrisanog soka od pomorandže,
½ kašičice sušenog lista timijana,
½ kašičice izmrvljenog lista ruzmarina,
½ kašičice majčine dušice
so, biber,
1 kašika soja-sosa,
3 kašičice smeđeg šećera,
6-8 komada pilećeg mesa
Priprema:
U dublju šerpu staviti 1 kašiku maslinovog ulja dodati luk i dinstati dok ne omekša.
Kada luk omekša dodati sok od pomorandže, majčinu dušicu, ruzmarin, so biber, soja-sos, smeđi šećer. Dinstajt još 5 minuta uz stalno mešanje i polakao dodajte ostale začinske biljke.
Operite piletinu i osušite.
Stavite piletinu u posudu i premažite je pripremljenim sosom. Pecite oko 20 minuta pa prelite ostatkom sosa i zapecite.
Recept poslala:
Slavica Radojković
Beograd
Komentari
Komentari