500 g pileće džigerice
150 g dimljene slanine
150 g putera
glavica crnog luka
šargarepa
peršun
lovorov list
biber u zrnu
mleveni biber
so
muskatni oraščić
Propržite dimljenu slaninu iseckanu na štapiće zajedno sa iseckanim crnim lukom, rendanom šargarepom i peršunom. Posle nekoliko minuta dodajte listić lovora i nekoliko zrna bibera. Kada zelen i luk omekšaju, dodajte pileću džigericu isečenu na kockice, propržite dva-tri minuta i skinite s vatre. Izvadite lovorov list, a sve ostalo sameljite u mašini za meso dva do tri puta tako da masa bude glatka. Paštetu začinite po ukusu mlevenim biberom, solju, rendanim muskatnim oraščićem i razmekšalim puterom, sve dobro umutite i poslužite u činiji ili na tacni. Pre služenja ohladite u frižideru.
Izvor: Stil magazin
Komentari
Komentari