Sastojci: 4 pastrmke od po 250 gr, vegeta, so , biber, sok od limuna, 125 gr biljnog margarina, 3 kašike prezli, 125 gr svežih šampinjona, ½ kg raznog zeleniša (peršun, luk...) i 2 limuna.
Raseći pastrmke duž leđnih delova. Izvaditi kosti i iznutricu. Ribu oprati pod mlazom vode, posoliti, pobireti i preliti limunovim sokom. Rastopiti 50 gr margarina. Provući pastrmke kroz margarin okrenute mesmom stranom i posuti ih prezlom. Pržiti ih na 200 C 25 minuta.
U posebnom sudu dinstati iseckane pečurke u preostalom margarinu,
Ostavutu ih da se ohlade i izmešati sa vegetom ili solju, seckanim zelenišem i sokom od limuna i biberom.
Puniti pastrmke i ukrasiti rezamim limunom, barenim brokolijem...
Recept poslala:
Zorka Stefanović
12000 Požarevac
Komentari
Komentari