Potrebno je:
5 jaja, 200 g šećera u prahu, vanilin šećer, 250 ml likera od jaja, 250 ml ulja, 150 g brašna, 150 g skrobnog brašna, kesica praška za pecivo, 20 g kakaa u prahu, 25 g čokoladnih bombona u obliku zrna kafe
Za posipanje:
kašika šećera u prahu, 1/4 kašičice kakaa u prahu, malo seckane čokolade
Priprema:
Rernu uključite da se zagreje na 175° C i namastite kalup za kuglof (ø 26 cm).U činiji razbijte jaja, dodajte šećer u prahu i vanilin šećer pa ih umutite da dobijete gustu penu. Potom umešajte liker i ulje.
Posebno izmešajte brašno, prašak za pecivo i skrobno brašno, prosejte na penu od jaja pa sve zajedno dobro izmešajte. Polovinu smese ulijte u pripremljeni kalup, a u drugu polovinu umešajte kakao i bombončiće. Ulijte smesu za tamno testo u svetlu, pa viljuškom prođite kroz njih da dobijete mramorni uzorak.
Kolač pecite u rerni 60-70 minuta. Onda ga izvadite, ostavite da se hladi u kalupu 20 minuta. Iskrenite ga na rešetku za kolače da se ohladi do kraja. Pre posluživanja pospite ga šećerom u prahu, kakaom i seckanom čokoladom. Izvor: Lisa
Komentari
Komentari