Potrebno je:
2glavice crnog luka,
1 šargarepa,
2-3 sveže paprike,
2-3 paradajza ili pasirani paradaiz,
½ kg junećeg mesa bez kostiju,
200-300gr makarona,
2dl crnog vina,
2-3 čena belog luka,
malo peršuna i bosiljka,
so, biber, mešavina začina,
malo ulja
Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk dok na postane staklast, zatim dodati seckanu šargarepu i papriku i ostaviti da se izdinsta. Za to vreme iseckati juneće meso na kocke, pa ga dodati u povrće i naliti vinom, dodati malo vode, posoliti i dodati mešavinu začina. Kada se to skuva dodati paradajz i kuvati dok masa ne postane kompaktna. Dodati beli luk, biber, pršun i bosiljak i na kraju malo brašna, mešati da ne zagori.
Posebno skuvati makarone i služiti ih kao prilog.
Recept poslala:
Verica Đorđević
11431 Kolari
Komentari
Komentari