Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

JAGNJEĆA KAPAMA

JAGNJEĆA KAPAMA


Za 10 osoba potrebno je:

3kg jagnjećeg mesa

20gr soli

100gr brašna

600gr crnog luka

5 lovorovih listova

Malo bibera

10gr aleve paprike

2 kašike paradajz pirea

1-2 l fonde ili vode

5 veza mladog luka

1kg spanaća

2dl kisele pavlake

5dl kiselog mleka

Priprema:

Jagnjeće meso koristimo od vrata, plećke i podplećke. Meso uvaljamo u brašno, propržimo ga na ulju i tako prženo stavljamo u posudu pa u istom ulju propržimo crni luk, lovorov list. Kada se luk upržio dodamo alevu papriku pa prženo meso i nalijemo ga vodom i ostavimo da se dinsta. Kada je meso dinstano 80% vadimo ga iz safta. Saft povežemo sa 2 kašike brašna i 12 čaša vode, dodamo paradajz pire, vratimo meso, dodajemo mladi luk i listiće spanaća. Kuvati na tihoj vatri pola sata. Serviramo u vatrostalnoj ili keramičkoj posudi, odozgo staviti 1-2 kašike kisele pavlake a posebno sservirati kiselo mleko.

Recept poslala:
Jovović Slađana

36345 Jošanička Banja

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.