Jaja i šećer penasto umutite mikserom, dodajte ulje, mleko, otopljenu čokoladu, brašno pomešano s praškom za pecivo i lešnike. Sve dobro izmešajte. Smesu izlijte u namašćen i brašnom posut pleh veličine 22×36 cm i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C 35-40 minuta.
Prašak za puding pomešajte sa 2- 4 kašike šećera. Od 400 ml hladnog mleka oduzmite 6 kašika i dobro ih promešajte sa smesom pudinga i šećera. Ostatak mleka skuvajte, skinite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding i mešajući kuvajte 1-2 minuta.
U topli puding umešajte otopljenu čokoladu i crnu kafu. Izlijte ga u dublju posudu, pokrijte prozirnom folijom i ohladite.
Maslac penasto umutite i dodajte ohlađenom pudingu. Sve dobro izmešajte i rasporedite po ohlađenom biskvitu.
Za glazuru, maslac istopite, sklonite s vatre, umešajte čokoladu izlomljenu na kockice i mešajte dok ne dobijete glatku teksturu. Ohlađen kolač prelijte čokoladnom glazurom.
Sastojci za biskvit | Sastojci za krem |
---|---|
|
|
Komentari
Komentari