Pileći file prepoloviti (2 snicle po 150gr. otprilike), u ciniji pomesati malo maslinovog ulja, so,biber, kašikicu aleve paprike, pola kašikice kajenskog bibera i jedan ispasiran čen belog luka. Preliti preko šnicli i ostaviti pola sata da se marinira. Zagrejati dve kašike maslinovog ulja u dubljem tiganju. Iseckati crni i beli luk, papriku i dinstati 7-8 minuta, nakon toga dodati konzervu pelata, kukuruz i crveni pasulj.
Dodati so, biber i kašikicu kumina, promešati i ostaviti da se krčka 20-25 minuta (dok ne ispari tecnost). Zagrejati drugi tiganj (bez ulja), peći šnicle desetak minuta i ostaviti da se malo ohlade. Sos skloniti sa vatre i ostaviti sa se malo ohladi. Izrendati sir (pola dodati u sos), meso iseći na trake i dodati u sos potom sve lepo promešati. Zagrejati tortilje u tiganju (par minuta sa obe strane). Na tortilju staviti kašiku pavlake i lepo razmazati, zatim dve do tri kašike sosa (u zavisnosti od velicine tortilje), zatim urolati tortilju. Ponoviti postupak za svaku tortilju. U plići pleh staviti papir za pecenje, poslagati encilade. Namazati kašikom pavlake svaku tortilju (enčiladu) i posuti ostatkom sira, peći 15-tak minuta u rerni zagrejanoj na 200C.
Sastojci |
---|
|
Komentari
Komentari