Potrebni sastojci:
1/2 kg makarona,
300 gr mlevenog mesa,
2 glavice crnog luka,
2 dl mleka,
1 zdenka,
1 jaje,
malo senfa,
200 gr kačkavalja,
brasno, so, vegeta i biber
Makarone obariti.
Luk izdinstati sa mlevenim mesom i začiniti vegetom.
Bešamel sos napraviti: upržiti 2 kašike brašna dodati 2 dl mleka i kad provri i dobije određenu gustinu, dodati parče zdenke, žumance i malo senfa.
Kačkavalj izrendati.
U pouljen pleh staviti malo bešamela, zatim polovinu pripremljenih makarona, zatim pripremljeno meso, pa rendan kačkavalj, zatim preostale makarone, preliti bešamelom i ostalim rendanim kačkavaljem. Sve staviti u rernu i zapeći na 200 stepeni 20 minuta. Kad se prohladi seći na kocke i služiti toplo. Jelo se može jesti i hladno.
Recept poslala:
Milica Rakić
18400 Prokuplje
Komentari
Komentari