Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 šolja brokolija, 1 šolja rendane šargarepe, ½ šolje rendanog krompira, 1 glavica crnog luka, 3 čena belog luka, 1 šolje karfiola, 1 kašičica karija, ½ praziluka, ½ šolje kukuruza šećerca, maslac, 1 ½ l pilećeg bujona, 4 kašike pavlake, 3 lista blitve, 2 lista lovora, biber, so, aleva paprika
Priprema:
Prodinstajte crni luk i praziluk iseckan na sitno na otopljenom maslacu, a potom mu dodajte i beli luk. Ostavite da se dinsta par minuta dok luk ne postane staklast. Dodajte šargarepu, krompir, brokoli i karfiol i sve nalijte pilećim bujonom. Poklopite sud i ostavite da se kuva na srednjoj temperaturi sve dok povrće ne omekša. Dodajte kukuruz šećerac, kari i blitvu nakon 15 minuta. Nakon što povrće sasvim omekša, ispasirajte ga pomoću štapnog miksera. Isključite ringlu, a kad se malo prohladi, dodajte pavlaku i začinite po želji i ukusu. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari