Sastojci koji će vam biti potrebni:
3 pileća bela mesa, 160 g pirinča, 3 praziluka, 2 kašike krem pavlake, 2 kašike seckanog peršuna, 3 čena belog luka, kašika brašna, 40 g putera, prezle, ulje, so i biber
Priprema:
Skuvajte pirinač, sklonite s ringle, ohladite i procedite. Praziluk očistite, iseckajte i obarite u posoljenoj, kipućoj vodi (oko 15 minuta), iscedite i sačuvajte dve kutlače vode. U šerpi otopite puter, stavite obaren praziluk, belo meso isečeno na tanke komade i sve zajedno prodinstajte 5-7 minuta. Umešajte brašno, sipajte dve kutlače vode, kuvajte dok voda delimično ne ispari, a zatim dodajte pavlaku, seckani beli luk i peršun, posolite i pobiberite. Smesu podelite u četiri podmazane vatrostalne činije, stavite pirinač i promešajte. Pospite prezlama i zapecite u rerni 15 minuta na 180 stepeni. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari