Sastojci koji će vam biti potrebni
za testo: 4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna, pola kesice praška za pecivo
za fil:300 ml slatke pavlake, 2 kašike šećera u prahu, kesica kremfiksa, 200 g jagoda
za preliv: 100 g jagoda, 50 g šećera, 50 ml vode, kesica želatina
Priprema:
Jaja, šećer i brašno izmešano s praškom za pecivo umutite u glatko testo. Preručite u podmazan pleh i pecite 30 minuta na 180 stepeni. Ohlađenu koru poprskajte sokom od jagoda, pa modlom vadite kolutove i stavite ih u okrugle kalupe. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu i kremfiksom. Na svaki krug nanesite tanji sloj umućenog šlaga.
Prepolovljene jagode poređajte tako da im je presečena strana naslonjena na zid kalupa i između jagoda sipajte umućen šlag. Za preliv zagrejte šećer i vodu, pa dodajte ispasirane jagode i želatin. Mešajte da se želatin otopi, skinite s vatre i ravnomerno prelijte preko tortica. Kalupe stavite u frižider da se ohlade. Pre služenja skinite kalupe i tortice ukrasite jagodama. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari