400 g brašna
2,5 dl mleka
pola kockice svežeg kvasca
pola kašičice šećera
pola kašičice soli
Za fil:
200 g pica-šunke
150 g rendanog kačkavalja
100 g kačkavalja sečenog na štapiće
200 g kečapa
origano
susam
paradajz i masline (po želji)
Od navedenih sastojaka umesite testo i ostavite da odstoji 15 minuta. Premesite ga i podelite na dve jufke. Svaku jufku razvaljajte i stavite u pleh, ali tako da testo bude veće za oko 2 cm.
Na taj obod poređajte ukrug kačkavalj sečen na štapiće, pa ga preklopite viškom testa.
Picu premažite kečapom, stavite šunku i sir, a po obodu, gde ste stavili kačkavalj, pospite susamom.
Celu picu pospite origanom i pecite 15 minuta na 200 stepeni. Po želji možete dodati i bosiljak, masline ili čeri paradajz.
Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari