Koliko puta ste presolili jelo i pomislili da je sav vaš trud za šporetom propao zbog jednog pogrešnog poteza? Ne očajavajte, jer za tili čas možete da popravite stvar. Ukoliko je u pitanju kuvana hrana, samo dodajte još vode, smanjite temperaturu i produžite vreme kuvanja. Ako primetite da zbog toga jelo ima blaži ukus, dodajte začine poput origana ili bosiljka.
Ukoliko ste presolili čorbu, iscedite limunov sok ili nekoliko kapi sirćeta i spasili ste je. Isto možete da postignete dodatkom skrobnih namirnica, kao što je krompir, koji će pokupiti višak soli.
Preslanoj piletini samo dodajte običnu pavlaku, a sos od paradajza "popravite" pavlakom za kuvanje.
Ukoliko ste previše posolili meso, a niste još počeli da ga pečete, ubacite ga u posudu sa vodom i ostavite da odstoji nekoliko sati. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari