Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Šta da radite kad presolite jelo

Šta da radite kad presolite jelo

Šta da radite kad presolite jelo

Šta da radite kad presolite jelo

Koliko puta ste presolili jelo i pomislili da je sav vaš trud za šporetom propao zbog jednog pogrešnog poteza? Ne očajavajte, jer za tili čas možete da popravite stvar. Ukoliko je u pitanju kuvana hrana, samo dodajte još vode, smanjite temperaturu i produžite vreme kuvanja. Ako primetite da zbog toga jelo ima blaži ukus, dodajte začine poput origana ili bosiljka.

Ukoliko ste presolili čorbu, iscedite limunov sok ili nekoliko kapi sirćeta i spasili ste je. Isto možete da postignete dodatkom skrobnih namirnica, kao što je krompir, koji će pokupiti višak soli.

Preslanoj piletini samo dodajte običnu pavlaku, a sos od paradajza "popravite" pavlakom za kuvanje.

Ukoliko ste previše posolili meso, a niste još počeli da ga pečete, ubacite ga u posudu sa vodom i ostavite da odstoji nekoliko sati. Izvor: Novovsti

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.