Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
250 g mini paradajza
1 ljuta crvena papričica
185 g tunjevine
pola veze peršuna
400 g špageta
so, biber
3 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Oljuštite i naseckajte crni i beli luk. Mini paradajz operite i prepolovite. Ljutu papričicu presecite, očistite, operite i sitno iseckajte. Ocedite tunjevinu i usitnite je viljuškom. Peršun properite, prosušite ubrusom i iseckajte. Skuvajte špagete u posoljenoj vodi da ostanu al dente. U tiganju na maslinovom ulju uz mešanje staklasto propržite crni i beli luk. Potom dodajte mini paradajz, tunjevinu i ljutu papričicu, i dobro izmešajte. Kuvanu testeninu ocedite i pomešajte s tunjevinom, paradajzom i peršunom. Posolite i pobiberite po ukusu. Izvor: Stil magazin
Komentari
Komentari