Sastojci koji će vam biti potrebni za sočni kiš:
1 pakovanje okruglog lisnatog testa, 2 tikvice, 2 paradajza, 2 jaja, 2 dl pavlake za kuvanje, 50 g rendanog ementalera, ulje, biber, so, svež bosiljak
Priprema:
U dubokoj činiji umutite jaja, dodajte krem pavlaku i dobro promešajte. Oprane i osušene tikvice narandajte na krupno, umešajte u jaja i pavlaku, posolite i pobiberite po želji. U podmazanom okruglom plehu razvijte lisnato testo i sipajte preipremljenu smesu. Isecite paradajz na tanke kolutove, sačekajte da se dobro ocede na paprinoj salveti, pa ih rasporedite po površini i pospite seckanim bosiljkom. Krajeve testa savijte ka unutrašnjoj strani da se fil ne razliva. Pecite oko 35 minuta na 180-200 stepeni, dok testo ne dobije zlatnu boju. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari