Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Šljive ubrzavaju metabolizam

Šljive ubrzavaju metabolizam

Šljive ubrzavaju metabolizam

Šljive ubrzavaju metabolizam

Sveže, u soku ili knedlama, svejedno, šljive uvek prijaju. Osim što su ukusne, imaju blagotvorno dejstvo na zdravlje jer su veoma bogate vitaminima. Naročito se preporučuju osobama koje imaju problema sa bubrezima, jetrom, srcem i organima za varenje.

Sto grama svežih šljiva sadrži 84 odsto vode, 0,6 odsto belančevina, 10 odsto ugljenih hidrata i 2,1 gram biljnih vlakana, ali ono što je najbitnije je visok sadržaj pektina. Naučno je dokazano da ova supstanca stimuliše probavu. S druge strane, zahvaljujući velikoj količini vitamina (beta karoten, vitamini C, B6, B9 i E) kao i mineralima (kalijum, fosfor, kalcijum, magnezijum…), šljiva je najzaslužnija za dobar rad srca i jetre.

Danas je poznato oko 2.000 vrsta šljiva žute, ljubičastoplave i crvene boje. U zavisnosti od sorte, neke su ukusnije sveže, dok se druge najčešće koriste za razme marmelade, pekmeze, umake i kompote. Ali, ukoliko ste skloni eksperimentisanju, možete ih naseckati na komadiće i dodati salati od paradajza, testenini sa patlidžanom ili nekoj drugoj mešanoj salati, pišu Novosti.rs.


Pogledajte kako da napravite ukusan džem od šljiva bez šećera.



Posuđe i kuhinjski pribor


Za pripremu džema od šljiva potrebni sau vam plastična činija, nož,tepsija, špatula za prženje

Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.