Sastojci koji će vam biti potrebni:
4 skuše od 200 g, 200 g pasulja, 2 kašike bosiljka, 2 kašike peršuna, struk praziluka, 2 čena belog luka, maslinovo ulje, jabukovo sirće, sok od jednog limuna, so, biber
Priprema:
Očistite i operite ribu. Zasecite oštrim nožem s leđne strane duž centralne kosti od glave ka repu i izvadite kost. Skuvajte pasulj, procedite ga i začinite maslinovim uljem, jabukovim sirćetom, solju i biberom. Praziluk i beli luk sitno iseckajte i pomešajte s pasuljem. Napunite ribu pripremljenom masom i vežite kuhinjskim kanapom. Poređajte skušu u pleh, pospite prezlama, prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom. Pecite 25 minuta u rerni na 180 stepeni. Dekorišite limunom i peršunom. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari