Ovi sitni kolači se lako prave i nije im potrebno pečenje
150 g kornfleksa
100 g čokolade
120 g margarina
100 g seckanih oraha
50 g seckanih lešnika
50 g suvog grožđa ili brusnice
2 kašike šećera
3 kašike meda
Priprema:
Otopite margarin u dubljoj posudi ili šerpi. U rastopljen margarin dodajte šećer, med i čokoladu uz neprestano mešanje. Kada se sve istopi dodajte iseckane orahe, lešnike, suvo grožđe ili brusnice i sve dobro promešajte. Sklonite s vatre, umešajte kornfleks i ostavite da se prohladi. Mlaku smesu kašičicom stavljajte u papirne korpice i stavite u frižider, da se šišarke stegnu.
Ukrasite po želji seckanim brusnicama ili mlevenim orasima. Ako volite jači ukus čokolade umesto običnog kornfleksa možete koristiti čokoladni kornfleks.Izvor: Lisa
Komentari
Komentari