Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Sirove lazanje sa muskatnom tikvom

Sirove lazanje sa muskatnom tikvom

Sirove lazanje sa muskatnom tikvom

Sirove lazanje sa muskatnom tikvom

Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 mala muskatna tikva, 2 šolje spanaća, 1 šolja šampinjona, sir od indijskog oraha

Marinirane pečurke:
1 šolja šampinjona, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašika limunovog soka, 1 kašika tamarija, 1/4 kašičice kima u prahu, 1/2 kašičice korijandera u prahu, 1/2 kašičice slatke mlevene paprike

Sir od indijskog oraha i konopljinih semenki:
2 šolje indijskih oraščića (namočenih barem 2 sata), 1/2 šolje oljušćenih konopljinih semenki, 1/4 šolje limunovog soka, 1 čen belog luka, 3 kašike delikatesnog kvasca, 1 kašičica himalajske soli, 1/2 slatke mlevene paprike, 1/2 do jedne šolje vode

Priprema

Sir od indijskog oraha i konopljinih semenki
Sve sastojke stavite u blender i dobro umiksajte do glatke i kremaste smese.

Marinirane pečurke
Sve sastojke osim pečuraka dobro izmešajte u marinadu i marinirajte pečurke oko 30 minuta. Nakon toga ih možete po želji dehidrirati oko 1 sat na 40 stepeni.

Manju muškatnu tikvu isecite na tanke kriške koje će vam poslužiti kao testo za lazanje. Spanać operite i isecite na trakice. Možete ga i marinirati u malo maslinovog ulja, tamarija i limunovog soka da uvene i dobije teksturu termički obrađenog spanaća. Slažite slojeve "testa" od muškatne tikve, sira, spanaća i pečuraka. Ponavljajte sve dok ne potrošite sastojke. Izvor: Sensa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za brzo predjelo


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.