Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 mala muskatna tikva, 2 šolje spanaća, 1 šolja šampinjona, sir od indijskog oraha
Marinirane pečurke:
1 šolja šampinjona, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašika limunovog soka, 1 kašika tamarija, 1/4 kašičice kima u prahu, 1/2 kašičice korijandera u prahu, 1/2 kašičice slatke mlevene paprike
Sir od indijskog oraha i konopljinih semenki:
2 šolje indijskih oraščića (namočenih barem 2 sata), 1/2 šolje oljušćenih konopljinih semenki, 1/4 šolje limunovog soka, 1 čen belog luka, 3 kašike delikatesnog kvasca, 1 kašičica himalajske soli, 1/2 slatke mlevene paprike, 1/2 do jedne šolje vode
Priprema
Sir od indijskog oraha i konopljinih semenki
Sve sastojke stavite u blender i dobro umiksajte do glatke i kremaste smese.
Marinirane pečurke
Sve sastojke osim pečuraka dobro izmešajte u marinadu i marinirajte pečurke oko 30 minuta. Nakon toga ih možete po želji dehidrirati oko 1 sat na 40 stepeni.
Manju muškatnu tikvu isecite na tanke kriške koje će vam poslužiti kao testo za lazanje. Spanać operite i isecite na trakice. Možete ga i marinirati u malo maslinovog ulja, tamarija i limunovog soka da uvene i dobije teksturu termički obrađenog spanaća. Slažite slojeve "testa" od muškatne tikve, sira, spanaća i pečuraka. Ponavljajte sve dok ne potrošite sastojke. Izvor: Sensa
Komentari
Komentari