Potrebno je:
1 pakovanje širokih rezanaca
3 kašike maslinovog ulja
¼ glavice sitno seckanog crvenog luka
1 ½ šolja nseckanig gljiva (po izboru)
2 šolje listova mladog spanaća
2 čena belog luka, sitno naseckanog
½ šolje suvog belog vina
so, biber
¼ šolje naribanog parmezana
Priprema:
Skuvajte testeninu al dente prema uputstvu na pakovanju, iscedite i ostavite sa strane. U tavu ulijte dve kašike maslinovog ulja i stavite na šporet da se zagreje na srednje jakoj temperaturi. Na ulje dodajte luk i pržite dok ne postane proziran, oko dve minute, zatim ubacite gljive i spanać pa dinstajte još 2-3 minute dok gljive ne omekšaju, a spanać ne uvene.
Nakon toga, dodajte beli luk i vino pa ostavite da sve skupa krčka nekoliko minuta. U umak ubacite skuvanu testeninu i preostalu kašiku maslinovog ulja , posolite i pobiberite. Poslužite toplo sa naribanim parmezanom. Izvor:lifepressmagazin.com
Komentari
Komentari