Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 konzerva belog pasulja (420 g), šećer, 4 kašike jabukovog sirćeta, glavica crnog luka, čen belog luka, 2 kašike svežih mešanih začinskih trava, 6 kašika maslinovog ulja, 500 g raznobojnih paprika, 200 g ljutih kobasica, glavica zelene salate, biber, so
Priprema:
Pasulj ocedite, isperite hladnom vodom i ponovo ocedite. U sirće dodajte so, biber, na vrh noža šećer, oljušten i iseckan luk, izgnječen beli luk, i sve dobro izmešajte sa uljem. Ovim začinite pasulj i ostavite da odstoji pola sata. Paprike operite, očistite i isecite na komade. Ljute kobasice isecite na kolutove. Zelenu salatu očistite, operite, i iskidajte na komade veličine zalogaja. Papriku i kobasice umešajte u pasulj. Listove salate rasporedite na tanjire pa preko njih sipajte pasulj sa paprikom. Ukrasite seckanim peršunom. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari