Sastojci koji će vam biti potrebni:
200 g fileta lososa, 100 g šampinjona, 2 limuna, 2 paradajza, 12 crnih maslina bez koštice, 2 čena belog luka, 200 g svežih rezanaca, 100 g kozjeg sira, bosiljak, mirođija, 6 kašika maslinovog ulja, so, biber
Priprema:
Isecite filete lososa na tanke trake, stavite u tanjir, prelijte uljem i sokom od limuna, pa dodajte sitno seckanu mirođiju i ostavite da se marinira. Operite i narežite šampinjone na tanke komadiće. Sitno iseckajte bosiljak, masline i beli luk i stavite u činiju. Dodajte 3 kašike maslinovog ulja, posolite i pobiberite. Narežite sir na kocke. Kratko potopite paradajz u vrelu, posoljenu vodu, pa ga izvadite, pažljivo oljuštite, očistite od semenki i isecite na kocke. Začinite kašikom ulja, posolite, pobiberite i dodajte seckani bosiljak.
Skuvajte rezance u posoljenoj vodi, procedite i ostavite da se ohlade. Potom ih pomešajte sa sosom od maslina i bosiljka, dodajte sir i sipajte u tanjir. Dodajte paradajz, šampinjone i marinirane filete lososa i ukrasite bosiljkom. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari