Potrebno je
za jednu koru:
6 belanaca
6-8 kašika šećera
150 g seckanih oraha
2 kašike brašna
50 g suvog grožđa
seckana kora pomorandže
(Ovo su sastojci za jednu koru, a potrebno vam je dve, pa ih treba ponoviti)
Potrebno je za fil:
3 žumanceta
3 kašike šećera
7 kašika gustina ili brašna
7 dl mleka sa 7 kašika šećera
250 g umućenog maslaca
malo čokolade
šlag za dekoraciju i mleveni orasi za posipanje
Priprema:
Umutite mikserom sneg od belanaca i šećera, dodajte ostale sastojke i ispecite koru. Isto ponovite i za drugu koru, pa svaku presecite na pola da se dobiju četiri kore.
Za fil umutite žumanca i šećer, dodajte brašno i izmešajte s malo mleka. Zatim dodajte ostatak zaslađenog i smlačenog mleka i skuvajte kao puding. Kad se smesa ohladi dodajte joj margarin i čokoladu.
Filujte kore, ukrasite šlagom i pospite tortu mlevenim orasima. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari