Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Ruska torta

Ruska torta

Ruska torta

Ruska torta

Potrebno je
za jednu koru:
6 belanaca
6-8 kašika šećera
150 g seckanih oraha
2 kašike brašna
50 g suvog grožđa
seckana kora pomorandže
(Ovo su sastojci za jednu koru, a potrebno vam je dve, pa ih treba ponoviti)

Potrebno je za fil:
3 žumanceta
3 kašike šećera
7 kašika gustina ili brašna
7 dl mleka sa 7 kašika šećera
250 g umućenog maslaca
malo čokolade
šlag za dekoraciju i mleveni orasi za posipanje

Priprema:
Umutite mikserom sneg od belanaca i šećera, dodajte ostale sastojke i ispecite koru. Isto ponovite i za drugu koru, pa svaku presecite na pola da se dobiju četiri kore.
Za fil umutite žumanca i šećer, dodajte brašno i izmešajte s malo mleka. Zatim dodajte ostatak zaslađenog i smlačenog mleka i skuvajte kao puding. Kad se smesa ohladi dodajte joj margarin i čokoladu.
Filujte kore, ukrasite šlagom i pospite tortu mlevenim orasima. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor potrebni za pripremu ruske torte


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.