Sastojci koji će vam biti potrebni:
4 kuvana jajeta, 350 g pečenice, 1 rendana šargarepa, 100 g kuvanih makarona, 1 kašika majoneza, 1 kašika pavlake, 4 kašike krem sira, 1 kašika kajmaka 1 kašičica senfa 200 g kačkavalja, ½ veze mirođije, so,
biber
Priprema:
Stavite lonče sa vodom na ringlu i ostavite da proključa. Potom dodajte jaja sobne temperature i kuvajte ih tačno osam minuta. Kada se skuvaju, ohladite ih, odvojte belanca od žumanaca. Belanca isecite na kockice, žumanca izgnječite i pomešajte s komadićima pečenice. Makarone ili drugu testeninu po izboru takođe skuvajte u blago zasoljenoj vodi, ohladite i umešajte u salatu. Napravite preliv od pavlake, kajmaka, majoneza, senfa i krem sira. Začinite po ukusu i dodajte salati. Mirođiju iseckajte pa pospite po salati i ukrasite je rendanim kačkavaljem. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari