Sastojci koji će vam biti potrebni:
2 kg ćurećeg filea, 5 kašika putera, 1 glavica crnog luka, ½ veze peršuna, 1 kašičica aleve paprike, 1 kašičica ruzmarina, 1 kašičica bosiljka, nekoliko suvih šljiva, so, biber, ulje
Priprema:
Na puteru prodinstajte očišćeni i iseckani luk, peršun i suve začine, a potom posolite po ukusu. Sve zajedno dinstajte nekoliko minuta tako da se arome fino izmešaju. U meso utrljajte ulje sa svih strana, potom ga premažite filom od luka i začina. Na kraju dodajte nekoliko suvih šljiva bez koštica. Polako uvijajte i na kraju pričvrstite čačkalicama ili kuhinjskim kanapom za pečenje. Stavite meso u zagrejanu rernu i pecite oko sat do sat i po na temperaturi od oko 180 stepeni. Izvadite, a kad se prohladi isecite na tanke kriške. Možete ga servirati i služiti i toplo i hladno. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari