Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Rođendanska voćna torta

Rođendanska voćna torta

Rođendanska voćna torta

Rođendanska voćna torta

Potrebno je:
12 jaja
15 kašika šećera
12 kašika brašna
1 kg banana
1/2 kg zrelih breskvi
1 l mleka
4 pudinga od vanile
250 gr margarina
1/2 l slatke pavlake

Priprema:
Umutiti 3 kore od 4 jaja i 4 kašike šećera i 4 kašike brašna. Sipati u pleh koji ste obložili pek papirom. Svaku koru peći 15 min na 200 stepeni C. Kore ostaviti da se hlade.

Banane iseći na polovine po dužini i poprskati malo limunom da ne pocrne. Ostaviti samo tri cele.
Skuvati puding u mleku sa 3 kašike šećera i ostaviti da se hladi. Povremeno mešati da se ne uhvati korica i da se ne zgrudva. U ohlađen puding dodati umućen margarin i 3 izmiksane banane i dobro izmešati u lepu glatku kremu. Slatku pavlaku dobro umutiti. Breskve iseći na tanje listiće.

Slaganje
Prvu koru premazati sa 1/3 umućenog krema a odozgo poređati presečene banane. Zatim staviti 1/3 umućene slatke pavlake pa drugu ispečenu koru. Preko toga krema pa isečene breskve i 2/3 umućena pavlaka. Na kraju staviti i poslednju koru koju ćete premazati pavlakom i ukrasiti tortu po Vašoj želji Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor potrebni za pripremu rođendanske voćne torte


Predlađemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.