Sastojci koji će vam biti potrebni za rižoto sa salaša:
0,5 kg spanaća, 6 jaja, glavica crnog luka, 5 čenova belog luka, 50 ml suncokretovog ulja, 50 ml maslinovog ulja, 250 g pirinča, 1 kocka za pileću supu, 100 g tvrdog žutog sira, so, biber
Priprema:
Na ulju propržite usitnjen crni i beli luk, pa dodajte pirinač i pržite uz mešanje dok pirinač ne upije masnoću. Od kocke skuvajte 700 ml supe i njom po malo podlivajte pirinač. Čim pirinač upije tečnost, opet sipajte supu. Smanjite vatru i kuvajte uz povremeno mešanje. Pre nego što sva tečnost ispari, dodajte narendan sir i opran i rukama usitnjen spanać. Promešajte, posolite i pobiberite, pa poklopite i isključite ringlu. Podmažite vatrostalnu posudu maslacem i u nju izručite rižoto. Izravnajte masu i napravite šest udubljenja, a potom u svako spustite po jedno jaje pazeći da žumanca ostanu cela. Posolite i stavite na 15 minuta u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari