Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 šolja pirinča, 300-400 g bundeve, 1 srednja glavica, crnog luka, 2 čena belog luka, 1/2 kašike putera, maslinovo ulje, 1 čaša belog vina, 2-3 šolje bujona ili tople vode, so, biber, mleveni đumbir, kari, bosiljak,semenke bundeve, svež peršun
Priprema:
Iseckajte crni luk i prodinstajte ga na malo maslinovog ulja. Kada počne da se cakli, ubacite beli luk iseckan na listiće. Zatim dodajte pirinač. Kada i on počne da se cakli, počnite da dodajete bujon pomalo. Posle dve ili tri kutlače bujona ubacite bundevu iseckanu na kockice. Sve dobro začinite i nalijte sa vinom i dve šolje tečnosti. Sve dobro začinite i ostavite da se krčka dok ne upije svu tečnost. Ako vam bude delovalo da je pirinač i tada malo živ, dodajte još malo tečnosti. Kada sve bude gotovo, ubacite puter i promešajte. Pospite semenkama golice. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari