Sastojci koji će vam biti potrebni za riblju čorbu:
2,5 dl ulja, 5 glavica crnog luka, 6 kašika mlevene paprike, 4 l vode, 300 g krompira, 2 kg ribe, so, suvi biljni začin
Priprema:
Ovo poznato mađarsko jelo treba da se kuva u kotliću, sa što više vrsta ribe. Ribu očistite i isecite na komade. Na dno kotlića stavite sitnu ribu i riblje glave, preko toga komade šarana, štuke i soma, a odozgo najkvalitetniju ribu – kečigu, smuđa i zubaca. Između redova ribe stavljajte crni luk isečen na kolutove, posipajte slatkom ili ljutom alevom paprikom. Iseckajte krompir na kockice, dodajte ga u kotlić i zalijte vodom da riba ogrezne. Kuvajte na tihoj vatri, bez mešanja. Na sto se iznosi ceo kotlić i služi se s testeninom. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari