Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 manja glavica karfiola, 1 brokoli, veza zeleni za supu (peršun, celer, 2-3 šargarepe), 1 kašika mešavine suvih začina, 1 dl mleka, 1 dl kisele pavlake, so, biber
Priprema:
Karfiol i brokoli očistite i isecite na manje komade. Zajedno s očišćenom i iseckanom zeleni stavite u 0,8 l vode da se kuva, posolite i pobiberite. Kuvajte oko 20-30 minuta dok povrće ne omekša. Procedite supu, a sve iz nje ispasirajte u blenderu da dobijete finu kašu, vratite u supu i promešajte. Umešajte mleko, ukoliko je potrebno sipajte još vode, sačekajte da provri i dodajte suve začine. Na kraju umešajte kiselu pavlaku i ostavite da odstoji nekoliko minuta pre nego što je servirate da bi se zgusnula. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari