Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Pohovana ćuretina sa začinima

Pohovana ćuretina sa začinima

Pohovana ćuretina sa začinima

Pohovana ćuretina sa začinima

Pohovana ćuretina sa začinima-sastojci koji će vam biti potrebni:
4 veće šnicle ćurećeg mesa, 4 kašike putera, 1 kašika seckanih mešanih začina (peršun, timijan, mirođija), 1 čen belog luka, 50 g prezli, 100 g brašna, 2 jajeta, so, biber, 2 dl ulja

Priprema:
Meso dobro operite, pa na svakoj šnicli po dužini nožem razrežite džep. Šnicle posolite, pobiberite i dobro istrljajte uljem. Puter penasto umutite, pa mu dodajte začinsko bilje, malo soli i izgnječeni beli luk. U svaku šniclu stavite po kašiku ove mase, a onda ivice džepova stisnite prstima. Dobro ulupajte jaja, malo ih posolite, zatim punjene šnicle pohujte tako što ćete ih uvaljati u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Ostavite u frižideru jedan sat. Šnicle pre prženja još jednom uvaljajte u prezle i pržite u dubokom, vrelom ulju. Poslužite uz prženi krompir i svežu salatu. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za pohovanu ćuretinu sa začinima


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.