Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 veća pileća prsa, oko 10 suvih šljiva, 1 šaka badema, malo konjaka, puter, maslinovo ulje, morska so
Priprema:
Bademe prelijte ključalom vodom i posle desetak minuta oljuštite od kožice. Suve šljive zasecite po dužini, izvadite koščice i potopite ih u malo konjaka. Meso odvojite od koske, zasecite po dužini, ali ne do kraja, dko biste dobili velike šnicle. Istucite meso čekićem i premažite puterom, pa poređajte preko njega suve šljive i seckane bademe. Kraće strane mesa preklopite ka unutra, pa ga po dužini urolajte i umotajte kuhinjskim koncem. U tiganju otopite malo putera i maslinovog ulja, pa kada se zagreje, stavite rolnice i pecite okrećući ih sa svih strana. Kada porumene, smanjite vatru, nalijte konjakom u kome su bile šljive i dinstajte poklopljeno oko deset minuta. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari