Sastojci koji će vam biti potrebni:
4 pileća fileta (svaki oko 180 g), 800 g krompira, glavica crnog luka, 100 ml + 2 kašike ulja, kašičica senfa, 250 ml povrtnog bujona, 8 kašika voćnog sirćeta, 175 g kamembera, pola vezice vlašca, 50 g + 8 kašičica džema od brusnica, 3 jaja, 300 g prezli, 3 kašike brašna, 50 g oraha, pola glavice radiča, 50 g zelene salate, so i biber
Priprema:
U kipućoj vodi skuvajte krompir sa ljuskom. Za marinadu, u tiganju zagrejte dve kašike ulja, propržite sitno seckan crni luk, umešajte senf, a zatim sipajte povrtni bujon i sirće. Posudu poklopite, kuvajte pet minuta i ohladite.
Krompir oljuštite, operite hladnom vodom, isecite na kriške, prelijte marinadom i ostavite sa strane 60 minuta. Meso prepolovite uzduž i istanjite tučkom. Vlašac sitno iseckajte, a kamember izrežite na osam tankih kriški.
Svaki filet posolite i pobiberite, premažite kašičicom džema od brusnica, stavite krišku kamembera, pospite seckanim vlašcem i pažljivo urolajte. Krajeve mesa preklopite prema sredini da sadržaj ne ispadne tokom pečenja.
Piletinu uvaljajte u brašno, umućena jaja i prezle, još jednom u jaja i prezle, ispržite u tiganju, poređajte u vatrostalnu činiju i pecite u rerni na 180 stepeni oko 10 minuta. Orahe ispecite, krupno naseckajte, pomešajte sa usitnjenom salatom i radičem i rasporedite preko krompira. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari