Sastojci koji će vam biti potrebni:
2 kg pilećih bataka sa kožom ili bez
1 kašičica maslinovog ulja
2 sitno naseckana luka
125 ml kečapa
125 g čili sosa
3 kašike braon šećera
pola kašičice belog luka u prahu
so i biber po ukusu
Priprema:
Stavite luk na ulju na umerenoj vatri na šporetu, dodajtei kečap, čili sos, šećer, beli luk u prahu, so i biber. Kuvajte sos 5 do 8 minuta, mešajući često, dok se sve ne sjedini. Sklonite sa vatre i izdvojite malu količinu sosa za serviranje. Podmažite roštilj uljem.
Pecite piletinu sa zatvorenim poklopcem, na roštilju, 15 minuta na umerenoj vatri. Okrenite piletinu na drugu stranu i premažite sosom. Na svakih 15 minuta okrenite i premažite sosom sve dok piletina ne bude gotova. Servirajte sa malom kolićinom sosa koji ste prethodno izdvojili. Izvor: zenskimagazin.rs
Komentari
Komentari