Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Piletina na roštilju

Piletina na roštilju

Piletina na roštilju

Piletina na roštilju

Sastojci koji će vam biti potrebni:
2 kg pilećih bataka sa kožom ili bez
1 kašičica maslinovog ulja
2 sitno naseckana luka
125 ml kečapa
125 g čili sosa
3 kašike braon šećera
pola kašičice belog luka u prahu
so i biber po ukusu

Priprema:
Stavite luk na ulju na umerenoj vatri na šporetu, dodajtei kečap, čili sos, šećer, beli luk u prahu, so i biber. Kuvajte sos 5 do 8 minuta, mešajući često, dok se sve ne sjedini. Sklonite sa vatre i izdvojite malu količinu sosa za serviranje. Podmažite roštilj uljem.

Pecite piletinu sa zatvorenim poklopcem, na roštilju, 15 minuta na umerenoj vatri. Okrenite piletinu na drugu stranu i premažite sosom. Na svakih 15 minuta okrenite i premažite sosom sve dok piletina ne bude gotova. Servirajte sa malom kolićinom sosa koji ste prethodno izdvojili. Izvor: zenskimagazin.rs


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za pripremu piletine na roštilju


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.