Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 ½ kg piletine, 300 g pavlake, 1 kašika masti, 4 glavice crnog luka, 1/2 kg šampinjona, so, biber, mešavina suvih začina, 2 dl vode, 5 dl crnog vina, 1 kašika brašna
Priprema:
Piletinu isecite na komade i osušite krpom pa je posolite i pobiberite. U dublji tiganj stavite kašiku masti da se ugreje. Stavite piletinu u vruću mast i pecite dok ne bude do pola pečena pa dodajte sitno iseckan crni luk. Smanjite vatru, poklopite tiganj i dinstajte dok luk ne omekša dolivajući pomalo vode. Kad postane staklast, dodajte šampinjone isečene na listiće, so, suvi začin i biber. Preručite sve u vatrostalnu posudu, dolijte malo vode i pecite u rerni na 180 stepeni. Kad je gotovo, izvadite iz rerne i iscedite sav umak. U to dodajte crno vino i kuvajte umak dok do pola ne uvri. Razmutite kašiku brašna u malo vode i dodajte u sos uz stalno mešanje. Kad se zgusne, dodajte pavlaku, dobro promešajte i spojite sa piletinom i šampinjonima. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari