Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Piletina i šampinjoni u sosu od crvenog vina

Piletina i šampinjoni u sosu od crvenog vina

Piletina i šampinjoni u sosu od crvenog vina

Piletina i šampinjoni u sosu od crvenog vina

Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 ½ kg piletine, 300 g pavlake, 1 kašika masti, 4 glavice crnog luka, 1/2 kg šampinjona, so, biber, mešavina suvih začina, 2 dl vode, 5 dl crnog vina, 1 kašika brašna

Priprema:
Piletinu isecite na komade i osušite krpom pa je posolite i pobiberite. U dublji tiganj stavite kašiku masti da se ugreje. Stavite piletinu u vruću mast i pecite dok ne bude do pola pečena pa dodajte sitno iseckan crni luk. Smanjite vatru, poklopite tiganj i dinstajte dok luk ne omekša dolivajući pomalo vode. Kad postane staklast, dodajte šampinjone isečene na listiće, so, suvi začin i biber. Preručite sve u vatrostalnu posudu, dolijte malo vode i pecite u rerni na 180 stepeni. Kad je gotovo, izvadite iz rerne i iscedite sav umak. U to dodajte crno vino i kuvajte umak dok do pola ne uvri. Razmutite kašiku brašna u malo vode i dodajte u sos uz stalno mešanje. Kad se zgusne, dodajte pavlaku, dobro promešajte i spojite sa piletinom i šampinjonima. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za piletinu i šampinjone u sosu od crvenog vina


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.