Sastojci koji će vam biti potrebni:
550 g piletine, 1,2 kg krompira, 2 glavice crnog luka, 1 mladi luk, 1 šargarepa, par čenova belog luka, 500 ml paradajz-pirea, 2 veće paprike, 1 kašičica kurkume, 2 lovorova lista, 1 kašičica ruzmarina, 1 kašičica bosiljka, ulje, so, biber, začinska mlevena paprika
Priprema:
Na malo ulja prodinstati crni luk iseckan na kockice. Kada postane staklast, dodati beli luk i piletinu koju ste prethodno isekli na kockice. Nakon toga sipajte jednu kafenu kašičicu začinske paprike, nalijte vodom i paradajz-pireom i ostavite da se kuva na srednjoj vatri. Papriku isecite, kao i šargarepu. Krompir isecite na krupnije kockice. Dodajte povrće u gulaš i začinite biberom, bosiljkom, kurkumom i ruzmarinom. Ostavite da se kuva na tihoj vatri tri sata uz povremeno lagano mešanje. Služite toplo uz sezonsku salatu. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari