Za meso: 4 fileta pilećih prsa (po 150 g), kašičica vegete, izrendana kora i sok jednog limuna,
8 kašika soja sosa
Za šareno povrće: 200 g graška šećerca, 2 tikvice, 200 g šargarepe, 2 kašike ulja, ljuta aleva paprika, so, 6 kašika soja sosa, 100 ml supe, 100 g klica graška, 2 kašike susama, kupus
Pileće meso oprati i prosušiti. Vegetu, koru i sok od limna, soja sos pomešati i filete u smesi marinirati 10 minuta.
Grašak šećerac i tikvice oprati i očistiti. Tikvicu iseći na režnjeve. Šargarepu oprati, očistiti i iseći na tanke štapiće. Kupus očistiti i iseći. Ulje zagrejati u voku ili običnom tiganju. Grašak pržiti oko minut uz stalno mešanje. Dodati tikvice i šargarepu, pa povrće kuvati još 2 minuta. Začiniti ljutom alevom paprikom, solju i sa 4 kašike soja sosa. Doliti supu i sve zajedno kuvati još 5 min.
Pileće filee pržiti sa svake strane po 3 minuta u roštilj tiganju sa duplim dnom. Klice oprati, ocediti i zajedno sa susamom dodati povrću. Uz stalno mešanje kuvati još 2 minuta. Meso iseći i preliti preostalim soja sosom. Servirati na mešanom povrću.
Izvor: Stvar Ukusa

Komentari
Komentari