Sastojci koji će vam biti potrebni za pikantne loptice:
500 g kravljeg sira, 200 g seckanih lešnika, 1 crvena paprika, oko 100 g prezle, 100 g rendanog parmezana, 1 kašika paradajz sosa, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašičice mlevene paprike, prstohvat ljute paprike, 1 čen belog luka, so
Priprema:
U tiganju zagrejte ulje i paradajz sos, dodajte iseckani beli luk i papriku narezanu na kockice i pržite desetak minuta dok paprika ne omekša. U većoj činiji pomešajte kravlji sir, prezlu, dinstanu i mlevenu papriku, parmezan i prstohvat ljute paprike. Posolite, izmiksirajte i ostavite da odstoji 30-60 minuta u frižideru. Potom oblikujte loptice veličine čeri paradajza, uvaljajte u seckane lešnike i poređajte u pleh obložen masnim papirom. Zapecite u rerni oko 10 minuta na 190 stepeni. Poslužite uz senf. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari