Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Pikantne grisine

Pikantne grisine

Pikantne grisine

Pikantne grisine

Sastojci koji će vam biti potrebni:
25 g svežeg kvasca
150 ml mlakog mleka
150 g krem sira
300 g putera
1 jaje
900 g brašna
1 kafena kašičica soli
prstohvat šećera
320 g tanko sečene slanine
1 kašičica ljute tucane paprike

Priprema:
Uzmite dublji sud i u njega sipajte mlako mleko, jednu kašiku brašna, prstohvat šećera i izdrobite kvasac sobne temperature. Kada se kvasac digne, pomešajte ga s ostatkom brašna, omekšalim puterom, krem sirom, ljutom paprikom i kašičicom soli. Mesite testo dok ne prestane da vam se lepi za prste. Razvaljajte ga u kvadratni oblik, a potom isecite grisine koje ćete po potrebi još malo oblikovati rukama. Na svaku grisinu umotajte parče slanine. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, oko 20 minuta ili dok ne porumene. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za pikantne grisine


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.